Cele 5 femei faimoase din Romania din prezentul nostru
Data: 6 aprilie 2021
Din categoria: Blog

1.Nadia Comaneci: Când perfecțiunea a primit un nume!

Nadia Comaneci, cea mai cunoscută persoană din România, este numele care îți vine în minte când te gândești la România. Primul „10 perfect” din istoria gimnasticii Olimpice este greu de uitat. La 14 ani, ea a schimbat fața sportului când a concurat la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal.

Zece nu aveau nici un sens anume, nici o referință; a însemnat doar zero greșeli. Era un scor pe care orice gimnast îl putea obține în teorie. Cu toate acestea, era imposibil pentru cineva să-și imagineze zero greșeli. Gimnasta perfectă a fost o fată dulce, fragilă din România comunistă, care a făcut tot posibilul și s-a bucurat de fiecare clipă din oportunitate. Lumea nu era pregătită să primească un asemenea talent. Nici măcar tabela de marcaj nu a fost pregătită pentru asta. Când juriul a prezentat rezultatul, s-a limitat la afișarea unui 1.0. Toată lumea credea că a fost o eroare. Nadia a recunoscut ulterior că a fost derutată de rezultat, dar a rămas calmă și a așteptat să fie prezentate 9 și alte informații. Mulțimea aplauda deja zgomotos, iar coechipierii Nadiei i-au spus că ea crede că este un 10. De asemenea, a obținut șase 10 perfecte în aceeași competiție și a câștigat trei medalii de aur. Era de neoprit! !

A fost nasterea unei legende! Mulți cred că lumea sportului s-a schimbat între „înainte de Nadia și după Nadia” în acea zi.

Curajoasă, ambițioasă și inovatoare, ea a fost, de asemenea, prima gimnastă care a făcut un walkover aerian, precum și o serie aeriană de roată de cărucior în spate și handspring pe grindă.

Nadia locuiește în SUA din 1989. Nadia continuă să fie o susținătoare puternică a tinerelor gimnaste, iar sportul ei este o parte importantă a vieții ei de zi cu zi. Este un antreprenor de succes, o soție dedicată și mamă mândră a unui băiat de 15 ani. Este o femeie de afaceri de succes, o soție devotată și mamă mândră a unui băiat de 15 ani.

2. Maia Morgenstern – Mereu pe scena!

Maia Morgenstern, o actriță română foarte respectată, este probabil cea mai cunoscută pentru că a portretizat-o pe Fecioara Maria în filmul lui Mel Gibson The Passion of the Christ (2004). Ea este, de asemenea, unul dintre cei patru actori confirmați pentru Resurection of Christ>> de Mel Gibson, care este programată pentru acest an. Fanii ei sunt nerăbdători să o vadă din nou pe marele ecran.

Născută la 1 mai 1962 la București într-o familie de evrei, și-a început cariera într-un mod greșit. Nu a fost admisă la Facultatea de Teatru prima dată când a aplicat. Cea mai mare frică a ei, teama de a eșua, a fost cu care s-a confruntat când a intrat în lumea teatrului. A reușit să-și depășească cea mai mare frică și a reușit să intre.

Deși a recunoscut adesea că teatrul este ceva în ea, tatăl ei i-a deschis ochii pentru a-l vedea. Tatăl ei a fost primul care a văzut bucuria pură în ochii ei de fiecare dată când mergeau să vadă o piesă. Maia ar absorbi fiecare cuvânt și fiecare respirație. Ea avea să poată descrie mai târziu fiecare secundă din fiecare piesă în detaliu. Era clar că talentul Maiei trebuia realizat cât mai curând, iar ea trebuia să crească și să cucerească globul.

Maia este o actriță de scenă, dar este la fel de grozavă pe ecran. Personalitatea unică a Maiei, farmecul, candoarea, prezența magnetică și talentul incontestabil au făcut din ea un model pentru mii de femei. Deși nu este o persoană publică cunoscută, o vedem rar la televizor. Cu toate acestea, de fiecare dată când acceptă să apară într-o reclamă, o campanie socială sau un videoclip muzical, aceasta strălucește și adaugă valoare. Ea este o artistă și un exemplu incredibil de ceea ce este nevoie pentru a face lucruri în viață cu pasiune, curaj și dăruire.

3.Angela Gheorghiu, vocea care cucerește inimile

Angela Gheorghiu, cântăreață de operă și vedetă muzicală, este o adevărată legendă muzicală. Vocea ei este uimitoare, dar este și o actriță extraordinară. Are o tehnică vocală remarcabilă, o personalitate antrenantă și o frumusețe naturală vibrantă. Toți criticii muzicali au lăudat-o, nefiind nicio vină în interpretarea sau cântatul ei. Dar, ceea ce este cel mai important, publicul ei o iubește. S-a născut în 1965 la Adjud, România. De la o vârstă fragedă, a știut că muzica va fi destinul ei. A fost și încă mai este! În 1992, ea și-a făcut debutul internațional la Royal Opera House din Londra cântând Mimi în La Boheme. Acesta a fost doar începutul călătoriei ei de a cuceri toate etapele majore de pe glob. A cântat la New York, Monte Carlo și Paris, precum și la New York, Moscova, Londra și Paris. Ea poate face orice! A doua ei limbă este Tosca, Faust, Tosca, Faust, Romeo și Juliette.

Ea a participat cu mare succes la concertul din 1999 „Michael Jackson & friends” din Munchen. Ea a cântat la Prom at Palace, spectacolul istoric care a marcat Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta a II-a la 1 iunie 2002. În 2011, a fost invitata de onoare la marea deschidere a Teatrului Bolșoi, Moscova. Ea a făcut parte la Concertul de aniversare de 10 ani de la Luciano Pavarotti la Arena di Verona în 2017, cântând alături de Placido Domingo și Jose Carreras. Suntem atât de încântați să o vedem înapoi pe scenă, unde îi este locul!

4.Uca Marinescu – Exploring the Unexplored

Uca Marinescu, unul dintre cei mai mari exploratori și călători ai lumii, este o femeie extraordinară care a demonstrat că vârsta este doar un alt număr și că poți face orice cu puțină credință. La 61 de ani, a devenit prima femeie care a ajuns la ambii poli geopolitici într-un an. În prezent, ea este singura femeie care a atins toți cei patru poli, inclusiv polii magnetici sud și nord magnetic. De asemenea, este prima româncă care a ajuns pe tărâmurile reci ale Antarcticii și a urcat pe ghețarii din Munții Altai.

Uca s-a născut în 1940 în Harghita, România. Această regiune este cunoscută pentru că este „polul nordic” al României din cauza frigului extrem de iarnă. Avea patru ani când părinții ei o duceau la drumeții scurte în munții din apropiere, Carpații. Acolo îi plăcea să vadă animale sălbatice.

În copilărie a devenit profesoară de sport și a călătorit prin lume în timpul vacanțelor, încercând să ajungă în cele mai îndepărtate colțuri. Opțiunile ei erau limitate pentru că România era comunistă pe atunci. Cele mai memorabile aventuri ale ei au început după 1990, când avea 50 de ani. Uca nu a fost niciodată un alpinist lent. Deși a avut momentele ei, Uca este mai atrasă de spiritul uman. Întotdeauna și-a făcut timp să cunoască și să ajute localnicii în fiecare expediție, indiferent de vârful pe care l-a ales. Ea a explorat globul singură, fără coechipier. Ea a traversat China de la est la vest în 1990 și a ajuns în Tibet. Șase ani mai târziu, va încerca din nou. De data aceasta, va traversa Canada de la est la vest și va ajunge în Yukon, pe țărmurile Oceanului Arctic, pentru a căuta așezări eschimoși. Ea a văzut toate oceanele și a explorat toate continentele. Este o femeie incredibilă, un adevărat cetățean al acestei lumi și o poveste fără sfârșit.

5.Simona Halep: Un vis devenit realitate numărul unu mondial WTA!

Simona Halep este, fără îndoială, unul dintre cele mai îndrăgite modele ale tinerei generații. Niciun român nu știe că Simona Halep s-a clasat pe primul loc în clasamentul WTA al tenismenelor de top feminin din lume în 2017 și 2019. Este prima dată când o jucătoare română realizează această ispravă și i-a bucurat pe toată lumea. Ea a primit Ordinul Stelei al României ca recompensă pentru toată munca depusă. De asemenea, a fost aleasă să fie purtătoarea steagului țării la Jocurile Olimpice din vara viitoare, Tokyo.

S-a nascut la Constanta in 1991, chiar langa malul Marii Negre. Ea a început să joace tenis când avea 4 ani. A fost antrenată pentru prima dată de tatăl ei și de fratele ei mai mare. Până la vârsta de șase ani, ea juca deja în fiecare zi ca un profesionist. Când avea 16 ani, s-a mutat la București pentru a-și dezvolta abilitățile. Ea a început să câștige medalii la diferite competiții și și-a dezvoltat jocul. Este descrisă ca o jucătoare de tenis ascuțită, rapidă, imprevizibilă, cu o puternică cunoaștere nativă a jocului și o mentalitate puternică. Simona este o persoană amabilă, blândă, cu un mare simț al umorului și pasionată de sport. Simona a creat o fundație pentru a ajuta copiii să se apropie de sport. Ea este activă și pe rețelele de socializare. Abia așteptăm ca ea să câștige din nou la Wimbledon datorită energiei pozitive și optimismului.

Cuvinte cheie: femei, faimoase, romania, prezentul, nostru