Fapte românești despre Sfinxul Carpatic
Data: 6 februarie 2021
Din categoria: Blog
Asemănarea Sfinxului cu un cap uman este ceea ce a dat naștere numelui. Este realizat dintr-un bloc de piatră, care a fost modelat în zilele noastre de multă vreme. Sfinxul Carpatic din Bucegi măsoară 8 metri înălțime și 12 metri în lățime.

Se pare că este Sfinxul din Egipt doar când este privit dintr-un anumit unghi. A fost fotografiat pentru prima dată în 1900. De atunci, a fascinat oamenii de secole. Numele „sfinx” nu a fost inventat decât în ​​1935.

Eroziunea eoliană este cauza principală a formelor de pe Podișul Bucegi. Una dintre cele mai distinctive caracteristici morfologice ale Munților Bucegi este alternanța calcarelor și gresiilor sedimentare. Aceste forme au fost posibile datorită acestei caracteristici. Alte lanțuri muntoase din lume au și formațiuni bizare.

Au fost create o serie de mituri și legende despre aspectul ciudat al stâncii. Ei încearcă să explice formarea acestei roci dincolo de orice teorie științifică.

Legendele Sfinxului din Munții Bucegi

Legenda spune că Sfinxul egiptean a fost construit după același model cu cel din Bucegi. Există, de asemenea, povești că Sfinxul Egiptului și Sfinxul României ar fi putut fi conectate printr-un tunel al timpului, un coridor tridimensional sau energetic.

O altă legendă spune că extratereștrii și-au stabilit baza aici, pe platoul Munților Bucegi. Au construit și Sfinxul, care a fost făcut din pietre Bucegi și Babele. Alte structuri interesante au fost lăsate în urmă de ei: Stonehenge, marile piramide egiptene și Stonehenge.

A treia legendă este despre daci, un popor învechit care a trăit în România de astăzi în antichitate. Romanii i-au cucerit pe daci. Aceasta a avut ca rezultat crearea poporului român.

Potrivit legendei, Sfinxul era un simbol de semnificație sacră și a fost creat în vremea dacilor. Pentru cei care au vrut să ofere o ofrandă zeilor, Podișul Bucegi ar fi fost punctul lor de întâlnire. Zalmoxis era considerat cel mai important zeu dintre daci. Totul a început cu sacrificiul lui Decebal. Decebal a fost ultimul rege dac înainte ca romanii să-l cucerească. Se spune că Decebal și-a ucis fiul pentru a-l trimite la zei.
Tunelurile timpului sunt unul dintre secretele munților Bucegi.

Lăsând la o parte aceste legende, există una care atrage mai mulți oameni în fiecare an, chiar si cei iubitori de porno vin aici. Pe platoul Bucegi, pe 28 noiembrie, se adună români, dar și cetățeni de pe tot globul. Razele soarelui vor forma o piramidă energetică în jurul feței lui Sfinx la apusul soarelui în această zi. S-ar spune că aceasta are un efect de vindecare.

Multe sute de oameni se adună în jurul monumentului pentru a obține energie din „Piramida Energiei”.

Povestea a fost publicată online în limba română și spunea povestea unei femei care pare să fi fost vindecată de această energie. Acest articol prezintă un interviu cu Lady with the Purple Hat. După un accident de schi în Franța, era într-un scaun cu rotile. Doamna a putut vizita și România în cadrul unui turneu european organizat de prietenii ei.

Doamna s-a oprit la Sibiu și a avut un vis unde a chemat-o Sfinxul din Bucegi. Ea a aflat a doua zi că în Munții Bucegi trăiește într-adevăr un Sfinx. Doctorul din Hamburg i-a sugerat doamnei care poartă pălăria violet să urce la Sfinx și s-a vindecat imediat. Minunea i-a permis doamnei să se stabilească la Sibiu, România.

Articolul menționează, de asemenea, o piramidă de energie care are puteri de vindecare și se formează peste Sfinx pe 28 noiembrie, precum și o poartă deschisă către universuri paralele. Această Poartă permite călătoria în timp. Tunelul care vă permite să călătoriți în alte perioade de timp este situat în subteran între Babe și Sfinx.

Legendă sau nu legendă, este clar că 28 noiembrie a fost Ziua Sfinxului. Unii oameni au simțit încărcarea energetică, în timp ce alții nu au văzut piramida. Cu toate acestea, priveliștea a fost spectaculoasă și a meritat efortul.

Babele Romania
Babele, un alt monument al naturii binecunoscut, se află la 2.292 de metri înălțime pe Podișul Bucegi. Oamenii de știință cred că apa, vântul și gheața au format aceste roci, asemănătoare cu Sfinxul.

Cum ajung la Sfinxul Românesc din Munții Bucegi?

Accesul cu telecabina in platoul Bucegi se poate face din Busteni, sau din Cabana Piatra arsa. De acolo, se poate merge pe jos timp de 30 de minute. Soarele apune la ora 17:00 pe 28 noiembrie, iar ultima telecabină coboară la ora 16:30.

Toți cei care doresc să rămână până la apusul soarelui în apropierea Sfinxului trebuie să se întoarcă la Cabana Piatra arsa pe jos. Te poți întoarce cu mașina de acolo în întuneric. Chiar și în timpul zilei, este foarte dificil să conduci pe șosea.

Alpinismul poate fi periculos, mai ales noaptea și iarna.

Încă puteți vizita Sfinxul în siguranță din Bucegi, luând un traseu pitoresc prin munți. Poți petrece o zi întreagă făcând drumeții prin Munții Bucegi și să fii uluit de peisajul uluitor!